Nieuws/Financieel
1271718
Financieel

'Besparing TMG lijkt kleiner dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - Mediaconcern TMG wil in de jaren tot en met 2019 de kosten met in totaal 90 miljoen euro verlagen. Die besparing lijkt op het eerste gezicht wat lager dan verwacht, aldus analisten van KBC Securities. Zij rekenden op circa 100 miljoen euro.

De kenners wijzen er daarbij op dat de vergelijkbare kostenbasis van 2015 corrigeert voor investeringen in nieuwe activiteiten. Ook is het minder dan de 125 miljoen euro waar ,,de financiële pers'' maandag over sprak.

Verder wijst KBC naar de geplande verbetering van de winstmarge (voor rente en belasting), die in 2019 boven de 10 procent moet liggen. ,,Dit lijkt op het eerste gezicht op een substantiële verhoging, met intensieve kostenbesparingen die zich duidelijk uitbetalen op de middellange termijn'', aldus de marktvorsers.

Dividendbeleid

MG herhaalde volgens de bank het dividendbeleid, waarbij aandeelhouders er van op aan moeten kunnen dat 35 procent van de operationele kasstroom als dividend wordt uitgekeerd.

KBC hoopt tijdens de beleggersdag, die dinsdagmiddag plaats zal vinden, meer te horen over onder meer de duurzaamheid van de dividendbetalingen, een update over de samenwerking met Talpa en informatie te krijgen over de vooruitzichten van de radio- en televisiemarkt.

KBC hanteert een hold-advies op TMG, waarvan het aandeel dinsdag omstreeks 09.30 uur vlak stond op 3,50 euro.