Nieuws/Financieel
1271783
Financieel

Op-Merkel-ijk

Het Duitse tijdschrift Focus maakte afgelopen weekend bekend dat bondskanselier Merkel eventuele staatssteun aan Deutsche Bank op het moment uitsluit.

 De Duitse regering wil zich ook niet mengen in de zaak met de Amerikaanse justitie, die als een heet hangijzer boven de bank hangt. Een woordvoerder van Deutsche bank liet weten dat er op het moment niet wordt gesproken met de Duitse regering over enigerlei staatssteun bij het voldoen van de Amerikaanse boete.

Volgens woordvoerder Cyryan voldoet de bank op het moment aan alle eisen. Het is belangrijk deze beweging kritisch in de gaten te blijven houden. Dit kan uiteraard heel eenvoudig via mijn twitter @Svdhijden. Let tevens op het bericht: 'Disney bekijkt overnamebod op Twitter'

Trump vs Clinton

De “overwinning” van Clinton in het eerste debat, zorgt voor een hogere future op Wall Street en dus voor een positieve opening in Europa.

Goud en zilver in de startblokken

In elke markt zijn er voldoende kansen, dus ook in de huidige ietwat onduidelijke markten. Zoals ongetwijfeld bij u bekend zal een verdere “dovisch” Fed, voor een zwakkere dollar zorgen, ofwel tot het uitstellen van een volgende renteverhoging. Deze zwakheid in de dollar is de brandstof voor hogere prijzen van de edelmetalen. Uiteraard zal ook olie profiteren van deze beweging en je kunt zelfs zeggen dat Yellen en de OPEC een gezamenlijk doel hebben, namelijk een hogere “natuurlijke” inflatie. Vorige week besprak ik reeds de verschillende lijntjes, hieronder nog even een korte update.

 

Goud:

 

Zilver:

 

Apple

Een aantal weken (volgens mij een hoogstens twee weken geleden) geleden gaf ik aan dat de marketing en “hypecreatie” van Apple weer overuren draaide. De nieuwe IPhone 7 zou namelijk niet aan te slepen zijn en nu al een geweldig succes zijn. Nu heeft het marketing onderzoeksbedrijf Gfk een rapport naar buiten gebracht met daarin haar bevindingen over de verkopen in het eerste weekend in 17 landen. Deze staan in schril contrast met Appels eigen bevindingen en deze uitkomst zorgde dan ook voor een behoorlijke verkoopdruk op het aandeel. De fundamentele cijfers van het technologiebedrijf zijn nog steeds uitermate sterk, de echte magie lijkt echter uitgewerkt en enige voorzichtigheid is dus op zijn plaats.

Watchlist:

Fti: 451 eurusd: 1,1245 wti: 45,80 brent: 47,20 goud: 1335 zilver: 19,45 CSI300: 3222 VIX: 14,50 Nieuwtjes:

- Koersdoel Wolters omhoog bij ING

- Gemalto krijgt opdracht in Noorwegen

-  'Disney bekijkt overnamebod op Twitter'

- Rode koersenborden op beurzen New York

- Financieel directeur Flow Traders goedgekeurd

- Hoofdkantoor KPN verkocht

- 'SEC moet hackaanval Yahoo onderzoeken'

- Bonden kondigen actie aan bij Shell Pernis

-  'UniCredit wil 16 miljard ophalen'

Belangrijke cijfers op de agenda vandaag:

08:00 Duitsland - Handelsbalans augustus

10:00 Europese Unie - Geldhoeveelheid eurozone M3 – augustus, Italië - Industriële bestellingen en omzet Italië - juni en juli

15:00 Verenigde Staten - Vastgoed Verenigde Staten S&P Case-Shiller – juli

15:45 Verenigde Staten - PMI Diensten (Flash)

16:00 Verenigde Staten - Consumentenvertrouwen (Conference Board) Verenigde Staten – september

17:40 KBC Ancora - Jaarverslag 2015/2016 22:30

Nike Inc - B - Resultaten 1e kwartaal 2017