Nieuws/Financieel
1272263234
Financieel

ING sluit extra vestigingen in België

Brussel - ING gaat in België 22 bankvestigingen extra sluiten, door ze te laten samensmelten met andere verkooppunten. Volgens het financiële concern verdwijnen er door de ingreep geen banen. De 125 betrokken medewerkers krijgen een gelijkaardige functie in een ander filiaal.

ING is in België al langer bezig met het terugbrengen van het aantal vestigingen. Drie jaar geleden kondigde de bank aan zijn netwerk tegen 2021 te willen halveren, tot maximaal 670 filialen. Maar ING zit al ver onder die doelstelling. Eind juni telde de bank bij de zuiderburen nog 640 vestigingen.

In een toelichting wijst ING op het veranderende consumentengedrag, waarbij de klant alsmaar meer bankzaken online doet en dus steeds minder een bankkantoor bezoekt. "De evolutie gaat nog sneller dan verwacht."

De vakbonden zijn niet blij met het nieuws en beraden zich op acties. Het steekt hen vooral dat ING zich niet aan eerdere afspraken zou houden. "We stellen samen met hen maatregelen vast, zoals het sluiten van kantoren en enkel werken op afspraak. Dit om het aanhoudende, schrijnende personeelstekort op te vangen", stellen de bonden. "Welke akkoorden zal men in de toekomst nog aan zijn laars lappen?"