Nieuws/Financieel
1273052
Financieel

#DOORBREKER Wim Korevaar van DOT.world

Infosnippers verbinden

UTRECHT - Ondanks ’gereedschap’ als Google en Wikipedia is het vaak nog flink zoeken om online correcte informatie over één onderwerp te vinden. DOT.world biedt zowel consumenten als bedrijven en organisaties een platform om de juiste informatie van verschillende bronnen op één plek onder te brengen.

Via DOT.world (spreek uit: dot dot world) kunnen gebruikers een online platform aanmaken gericht op informatie over één specifiek onderwerp. Dat klinkt als een wiki, maar oprichter Wim Korevaar stelt dat er een belangrijk verschil is: „Wikipedia is slechts één site waarop informatie te vinden is. Bij ons draait het juist om het maken van connecties tussen verschillende bronnen. Informatie online is enorm versnipperd. Zo kun je artikelen, infographics en andere bronnen eenvoudig toevoegen.”

De data kan vervolgens ook door deelnemers gerangschikt worden. Korevaar: „Door te stemmen kan aangegeven worden wat het belangrijkste is en dus prominent moet worden weergegeven.”

Korevaar is drie jaar geleden begonnen met de techniek achter de dienst. Inmiddels heeft het bedrijf iets meer dan een miljoen aan financiering binnen en praat met verschillende organisaties rond het opzetten van DOT.world-platforms. Hiermee moet dan ook geld verdiend worden: zakelijke klanten kunnen tegen betaling onder meer uitgebreidere beheeropties krijgen.