Nieuws/Financieel
1273079
Financieel

Korte brand in Rotterdams Groothandelsgebouw

ROTTERDAM (AFN) - In het monumentale Groothandelsgebouw in Rotterdam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd brand gewoed. Op het dak van het gebouw naast het Centraal Station was tuinmeubilair in brand gevlogen. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in het pand aanwezig.

Het vuur wist zich vanaf het dak te verspreiden via de luchtkanalen, aldus een woordvoerder. De brandweer zette groot materiaal in, waaronder een hoogwerker om de brand op het negen verdiepingen hoge pand goed te kunnen bestrijden. Op het dak zit een groot terras van The Suicide Club, een restaurant met cocktailbar dat zich er in 2015 vestigde. De brand zorgde voor dikke rookwolken boven het centrum van Rotterdam.

De schade op het dak is beperkt gebleven tot wat kapot terrasmeubilair. Het gebouw zelf heeft door de brand verder geen rook-, brand- en waterschade opgelopen. Na het sein brandmeester bleek de schade mee te vallen waardoor ,,iedereen vanochtend probleemloos aan het werk kon'', aldus het Groothandelsgebouw.

Het Groothandelsgebouw, gevestigd pal naast het Centraal Station, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het pand telt bijna 180 huurders. Het pand werd begin jaren '50 gebouwd na de bombardementen op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Het is een rijksmonument.