Nieuws/Financieel
1273091
Financieel

'Braziliaans vooruitzicht SBM veelbelovend'

AMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten voor SBM Offshore op de Braziliaanse markt zijn nog altijd veelbelovend, ondanks de aanhoudende onzekerheid over de schikking met autoriteiten in de Braziliaanse Petrobras-corruptiezaak. Dat schrijven analisten van KBC Securities woensdag in een rapport over de maritiem dienstverlener.

Volgens de marktvorsers zou SBM nog altijd mogen deelnemen aan FPSO-tenders van Petrobras, dat dinsdag wel aangaf zijn investeringsbudget met een kwart te verlagen. Desondanks zal het olieconcern blijvend investeren in productie- en opslagschepen. In het investeringsplan voor de jaren 2017-2021 staan volgens KBC verschillende projecten genoemd die betrekking kunnen hebben op FPSO's.

Volgens mediaberichten worden de productieschepen voor twee toekomstige projecten, Libra 1 en Sepia, opnieuw aanbesteed waarbij de gunning pas ergens in 2017 wordt verwacht. Volgens de bank is het voor SBM zaak snel definitief te schikken met justitie in Brazilië, omdat het anders niet kan meedingen naar de opdrachten. Ook het project Libra 2 kan daarbij interessant zijn voor SBM, menen de KBC-analisten.

KBC handhaaft zijn koopadvies voor SBM met een koersdoel van 16,70 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.15 uur 0,8 procent hoger op 11,99 euro.