Nieuws/Financieel
1273153
Financieel

'Bod Altice op restant SFR vertraagd'

PARIJS (AFN) - Het uitkoopbod dat kabelbedrijf Altice onlangs uitbracht om mobiele provider SFR helemaal in handen te krijgen, loopt zeker twee weken vertraging op. De Franse beurswaakhond AMF heeft meer tijd nodig om het bod te beoordelen, meldde persbureau Reuters dinsdag op gezag van een bron die bekend is met de situatie.

Altice biedt acht eigen aandelen per vijf aandelen SFR in een poging de ruim 22 procent van de stukken die het nog niet bezit in handen te krijgen. Het bestuur van SFR heeft zich achter dat bod geschaard, maar enkele minderheidsaandeelhouders hebben twijfels over de onafhankelijkheid van de bestuurders die daar op toe hebben gezien.

De Franse zakenkrant Les Echos meldde eerder al dat de ontevreden investeerders hun grieven kenbaar hebben gemaakt aan de AMF. Zij zouden onder meer de geboden prijs aan de magere kant vinden.

Altice liet eerder weten dat de aanmeldingstermijn van het bod zou lopen van 22 september tot 20 oktober. Maar omdat de toezichthouder om extra informatie heeft gevraagd, moet dat worden uitgesteld. Pas in de week van 3 oktober wordt uitsluitsel verwacht, aldus Reuters.