Nieuws/Financieel
1273284
Financieel

'Overname Honest minder waarschijnlijk'

AMSTERDAM (AFN) - Nu Unilever de Amerikaanse producent van duurzame huishoudelijke verzorgingsproducten Seventh Generation overneemt, is een overname van The Honest Company door het concern minder waarschijnlijk geworden. Die bedrijven zijn namelijk directe concurrenten van elkaar. Dat schrijft Kepler Cheuvreux.

Unilever maakte maandag nabeurs bekend Seventh Generation over te nemen. Seventh Generation, waarvan de overnameprijs niet werd gemeld, had vorig jaar een omzet van ruim 200 miljoen dollar. Kepler schat dat de overnamesom 600 tot 800 miljoen dollar bedraagt. De overname past volgens Kepler in de duurzame groeidoelstellingen van Unilever.

In zakenmedia werd vrijdag gemeld dat Unilever praat met The Honest Company over een overname. The Honest Company, actief in de Verenigde Staten en Canada, levert via internet onder meer milieuvriendelijke gezondheidsproducten en luiers. Volgens Kepler is het niet uitgesloten dat het ook tot een acquisitie van The Honest Company komt, maar is die deal nu wel minder waarschijnlijk geworden.

Kepler heeft een hold-advies voor Unilever, dat dinsdag omstreeks 13.00 uur 0,3 procent lager noteerde op 40,71 euro.