Nieuws/Financieel
1273325
Financieel

De kans is altijd 50%

Een zeer wijze man heeft mij ooit verklapt dat de kans altijd 50 procent is. Het is namelijk wel of niet zo. Er bestaat een net zo grote kans dat de rente wel of niet zal worden verhoogd de komende maanden. Het lijstje hieronder geeft uiteraard andere kansen weer, een kans van 55,5 procent in de maand december.

Het zou dus zomaar kunnen dat de geschiedenis van vorig jaar zich herhaalt en dat de Fed aan het einde van het jaar wel durft.

Want ja, iedereen ziet nu toch ook wel, dat de angsthazenpolitiek van de Amerikaanse centrale bank haar hoogtepunt bereikt.

Nederland is uit de crisis geklommen

Dit zal de boodschap zijn van de koning tijdens zijn troonrede. Hierbij zal worden gesproken over de ingrijpende bezuinigingen en hervormingen van de afgelopen jaren, waarbij het kabinet Nederland uit een diep economisch dal heeft geholpen.

Allemaal mooie woorden uiteraard en misschien ook wel terecht als je gezichtsveld vrij beperkt is. Het grote probleem blijft echter dat wij in Europa leven en andere landen zich niet aan dezelfde regels weten te houden.

Zo blijven onze schulden verder oplopen en zal dit een zeer tijdelijke oplossing zijn. 

Galapagos breekt uit

Mijn “favorietje” uit 2015 is de afgelopen dagen op hoog volume weer aardig aan de weg aan het timmeren. Vooral het weinige nieuws dat er in de beweging omhoog naar buiten komt, is opvallend te noemen.

De vraag rijst dan ook, of we hier te maken hebben met een puur technische beweging of dat er meer aan de hand is.

 

Ik zal het aandeel maar weer eens op mijn “watchlist” plaatsen en ben benieuwd wat de komende weken te bieden heeft. Overigens is gisteren bekendgemaakt dat verschillende topmannen en bestuursleden warrants hebben uitgeoefend. Hierdoor heeft het biotechbedrijf 60.320 nieuwe aandelen uitgegeven met een totale kapitaalverhoging van 603200 tot gevolg.

Watchlist:

fti: 443,50eurusd: 1,1174wti: 43,59brent: 45,78goud: 1316zilver: 19,22CSI300: 3255VIX: 15,53

Nieuwtjes:

FMR meldt belang in IntertrustVeteraan eBay financieel topman IntelConsumentenvertrouwen stuk positieverConsumenten besteden opnieuw meerGalapagos verhoogt kapitaalAmper beweging op Wall StreetKlépierre plaatst obligatie van 600 miljoenUnilever doet overname in VS

Belangrijke cijfers op de agenda vandaag:

08:00 Duitsland - Producentenprijsindex - augustus

14:30 Verenigde Staten - In aanbouw genomen woningen en bouwvergunningen - augustus

15:00 Nationale bank van België (BE) - Consumentenvertrouwen- september

18:00 TiGenix - Halfjaarresultaten 2016

22:30 FedEx Corp - Resultaten 1e kwartaal 2017