Nieuws/Financieel
1275939
Financieel

Grootste logistieke deal van het jaar

De verkochte distributieloodsen bij Hazeldonk.

De verkochte distributieloodsen bij Hazeldonk.

Amsterdam - De Britse vastgoedinvesteerder Savills IM heeft voor 100.000 m2 logistiek vastgoed gekocht in Breda en Venlo. De aankoop, goed voor omstreeks 14 voetbalvelden, is de grootste logistieke portefeuilletransactie van het jaar in Nederland.

De verkochte distributieloodsen bij Hazeldonk.

De verkochte distributieloodsen bij Hazeldonk.

De gebouwen zijn alle ontwikkeld door HVBM Vastgoed, een onderdeel van de Tilburgse Heerkens van Bavel Groep.

De objecten in de gemeente Breda, gelegen op het bekende bedrijventerrein Hazeldonk aan de Belgische grens, zijn langjarig verhuurd aan onder andere Zimmer Biomet. Dit Amerikaanse medische bedrijf heeft er zijn Europese distributiecentrum. Het gebouw in Venlo is voor het grootste deel verhuurd aan Biesheuvel Techniek, een leverancier van industriële onderhouds- en productiebenodigdheden.

Volgens Frans van Toor, partner bij vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, laat de transactie zien dat de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt zeer in trek is. „En de omvang van de transacties wordt steeds groter."

Volgens cijfers van DTZ, dat bemiddelde bij deal, is in de eerste helft van het jaar al 21% meer logistiek vastgoed opgenomen dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal ging het in deze periode om 1,4 miljoen m2. De markt is in beweging door de opkomst van online bestellen en de keuze van bedrijven om vanuit een distributiecentrum steeds grotere gebieden te bedienen.

Grote transacties vonden dit jaar ook plaats in Oosterhout, in de gemeente Overbetuwe. Daar vestigt Lidl een nieuw distributiecentrum van 64.000 m2 op Park15 langs de snelweg A15. Eerder werd bekend dat Heinz en logistiek dienstverlener Nabuurs hier een distributiecentrum van 60.000 m2 openen.