Nieuws/Financieel
1276056
Financieel

'Positieve trends bij Randstad'

AMSTERDAM (AFN) - Randstad ziet geruststellende trends in de markt, die het algemene beeld van groei in uitzendwerk onderstrepen. Dat stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag, naar aanleiding van een presentatie van de financieel directeur van het uitzendconcern.

Randstad ziet onder meer een stabilisering van de Amerikaanse markt. Daar werkt het bedrijf aan een verbetering van het bedrijfsmodel, zodat er betere resultaten kunnen worden geboekt bij detachering en op het gebied van hoger opgeleid personeel ('professionals'). In Nederland blijft de markt goed en kan de prijsdruk wat afnemen, nu de overname van concurrent USG door het Japanse Recruit is afgerond.

Zwartsenburg verwacht dat Randstad de eigen overname van het Amerikaanse Monster succesvol kan afronden, ondanks de tegenwerking van een grote aandeelhouder van dat bedrijf. De aankoop van Monster kan aantrekkelijke synergievoordelen opleveren, aldus de analist.

ING handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 61 euro. Zwartsenburg wees er daarbij op dat de uitzendsector in het algemeen, en Randstad in het bijzonder, achterblijft bij het herstel dat cyclische aandelen laten zien sinds de dip die ontstond door de brexit.

Randstad noteerde donderdag om 09.55 uur 0,3 procent in de min op 42,25 euro.