Nieuws/Financieel
1276104
Financieel

Niet Apple maar Nintendo profiteert

Het leven van een contraindicator gaat niet over rozen. Zo ging de AEX vorige week vrijdag na zeer negatieve banencijfers “gewoon” keihard omhoog. U hoort het goed! Na zeer negatieve banencijfers en ook nog eens de slechtste ISM cijfers in tijden, kocht men aandelen. En weet u waarom? Omdat er geen alternatief is! We blijven liever de illusie van groei najagen dan dat er daadwerkelijk groei is. Uiteraard zijn er altijd ondernemingen die het goed blijven doen en zo is dit een echte “stockpicking” markt aan het worden.

Renteverhoging in december?

Bij verder tegenvallende macro-economische cijfers uit Amerika zal de kans op een renteverhoging in Amerika verder teruglopen. Deze kans staat op het moment nog steeds iets boven de 50 procent. Onder de 50 procent zal de dollar verder aan waarde verliezen en zullen de edelmetalen zoals goud en zilver weer vol in de schijnwerpers komen te staan. Super Mario gaat all-in?

Mijn negatieve visie over het “gratis geld experiment” mist uiteraard het element timing. Niemand weet uiteraard hoe dit alles af gaat lopen. Wel zijn er spelers die meer weten, zoals bijvoorbeeld de Fed en de ECB vanmiddag. Zij denken namelijk te weten dat deze wereldwijde stimuleringsmaatregelen ons echt gaan helpen. Om 14.30 uur zal Mario Draghi ons allen meer vertellen over de groei en de inflatie binnen de Eurozone. Economen gaan ervan uit dat de Europese centrale bank met nieuwe maatregelen zal komen als zij de vooruitzichten ziet verslechteren. Super Mario, beter bekend als “what ever it takes”, zal bijvoorbeeld langer obligaties kunnen blijven opkopen, of misschien wel nieuwe obligaties in aanmerking laten komen voor het opkoopprogramma.

Niet Apple, maar Nintendo profiteert

Apple presenteerde gisteren haar nieuwe iPhone 7. Deze nieuwe telefoon is waterdicht, krijgt stereospeakers en heeft een nog betere camera. Ook werd een nieuwe Apple Watch geïntroduceerd, waaraan een GPS-module is toegevoegd en waarvan de baterijduur is verbeterd. De echte klapper kwam echter niet voor Apple zelf, maar voor spelletjes maker Nintendo. Het spel Super Mario zal namelijk worden toegevoegd aan IOS, ook wordt Pokemon GO beschikbaar op de Apple Watch. Het aandeel Nintendo schoot na dit nieuws met meer dan 25 procent omhoog.

Watchlist:

fti: 463

eurusd: 1,1248

wti: 46,24

brent: 48,40

goud: 1346

zilver: 19,88

CSI300: 3337

VIX: 11,94

Nieuwtjes:

Japan meldt sterkere economische groei

Brouwer Kwak in handen van AB InBev

Productie industrie groeit gestaag door

Inflatie stijgt naar 0,2 procent

TPG krijgt controle over Intel Security '

Shell gaat Argentijnse bezittingen herzien'

Fed krijgt Wall Street niet in beweging

 'Amerikaanse economie groeit bescheiden'

Apple onhult iPhone 7

'Samsung verkoopt 6,3 miljoen aandelen ASML'

Belangrijke cijfers op de agenda vandaag:

08:00 Duitsland - Loonkosten - Q2/2016

08:45 Frankrijk - Prijzen van bestaande woningen - Q2/2016

09:00 ECB - Vergadering Raad van Bestuur ECB

13:45 ECB - Rentebesluit ECB

14:30 ECB – Persconferentie

14:30 Verenigde Staten - Werkloosheid Verenigde Staten wekelijkse werkloosheidsaanvragen

17:00 Verenigde Staten - Olievoorraden - Verenigde Staten

22:30 Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid Verenigde Staten