1277277
Financieel

Brits beursplatform kiest Amsterdam

Handelskantoor kiest voor Zuidas.

Handelskantoor kiest voor Zuidas.

De Britse broker NEX Group brengt vanwege de Brexit handelsactiviteiten naar Amsterdam. Dat heeft het maandag bekendgemaakt. NEX volgt een serie andere Britse bedrijven naar Nederland.

Handelskantoor kiest voor Zuidas.

Handelskantoor kiest voor Zuidas.

Redactie DFT

Het zou voor zijn elektronische platform met vastrentende waarden om een tiental medewerkers gaan, zo meldde het in een toelichting op halfjaarresultaten. NEX is genoteerd aan de London Stock Exchange en staat in de FTSE 250. Het bedrijf maakt zich zorgen over de gevolgen van Brexit.

Directeur en oprichter Michael Spencer prijst tegenover Bloomberg de Nederlandse toezichthouder en zijn sterke kennis van de markt. ,,Als de werknemerswetgeving, belastingen en dergelijke werd bekeken, kwam Amsterdam er al winnaar uit. Dublin en Frankfurt deden het ook goed maar Amsterdam beter”, aldus Spencer over de keuze.

’Uitdagend’

NEX verhandelt via zijn onderdeel BrokerTec in vastrentende waarden rond €200 miljoen aan omzet. Bij zijn halfjaarcijferpresentatie ging NEX fors in waarde op de beurs achteruit nadat het meldde „uitdagende” marktomstandigheden te zien. Het aandeel verloor toen bijna 7%. De winst voor belasting was over het eerste halfjaar iets lager uitgevallen tot ruim €55 miljoen. NEX verwacht 7 tot 10% groei te kunnen boeken in het komende jaar.

Het Britse MarketAxess en zijn concurrent Tradeweb, handelsplatforms in obligaties en derivaten, hebben al voor Amsterdam gekozen. Eerder kwam zakenbank Jefferies naar Amsterdam met zijn Europese hoofdkantoor. Het Japanse MUFG gaat eveneens naar de Zuidas. Ook RBS gaf aan zijn EU-basis in Amsterdam te vestigen.

Trustkantoor TMF koos recent echter bewust voor Londen voor een beursnotering en zijn hoofdkantoor.