Nieuws/Financieel
1277477
Financieel

‘Financials gaan in september stralen’

Na de moeizame gang van zaken vanaf de start van het jaar wordt volgens beursexperts september de maand waarin de financiële waarden op het Damrak hun beste beentje zullen voorzetten. Dat komt naar voren uit een enquête van Corné van Zeijl onder 58 beursprofessionals.

Bij de beursexperts zijn ING en ABN Amro de favoriete aandelen  vanwege de verwachting dat de bankfondsen de weg omhoog zullen vervolgen. Ook verzekeraar Aegon staat hoog genoteerd op het topperslijstje. Bierconcern Heineken is onder de professionals eveneens geliefd.

De experts menen dat Altice na de stevige rit omhoog in september gas gaat terugnemen. Boskalis ,Galapagos en Randstad kunnen ook op weinig animo rekenen bij de professionals.

Na de positieve gang van zaken voor de AEX in augustus met per saldo een winst van 3% voorziet bijna 40% van de experts dat de hoofdgraadmeter de opgaande lijn deze maand zal voortzetten.

Bijna een derde van de professionals gaat er van uit dat  de AEX mede vanwege de dreigende renteverhoging de opmars in de voorbije weken een halt zal worden toegeroepen, terwijl bijna 30% per saldo een pas op de plaats verwacht.