Nieuws/Financieel
1277617417
Financieel

’Medicijn spierziekte veel te duur, farmaceut misbruikt regels’

Den Haag - De farmaceut Lupin vraagt veel te veel geld voor het middel Namuscla, een medicijn voor een zeldzame spierziekte. Het bedrijf maakt misbruik van de regels, vindt het Zorginstituut Nederland, dat adviseert om Namuscla dan ook niet in het basispakket voor zorgverzekeringen op te nemen. Het middel is sinds 2000 honderd keer zo duur geworden.

Namuscla is de merknaam van mexiletine. Apothekers leveren die stof zelf al jaren. Daarom adviseert het Zorginstituut minister Van Ark (Medische Zorg) om Namuscla niet te vergoeden en de veel goedkopere apotheekbereidingen wel in de basisverzekering op te nemen. Het is nu aan de minister om de knoop door te hakken.

Het medicijn werd ooit ontdekt als middel tegen hartritmestoornissen, maar fabrikant Lupin verkreeg in 2018 het exclusieve recht om het voor een zeldzame spierziekte te maken. In 2000 kostte een capsule 23 eurocent. De reguliere prijs steeg daarna naar €2,85 tot €6,95 per capsule. Het bedrijf wil nu de prijs fors opschroeven naar €23,39 per capsule. Dat is honderd keer de oorspronkelijke prijs.

Zwakke spieren

Mexiletine vermindert de klachten van mensen die lijden aan niet-dystrofische myotonie. In Nederland hebben ongeveer 500 mensen die aandoening, waarbij ze last hebben van stijve of zwakke spieren. Per dag hebben ze een tot drie capsules van het middel nodig.

Als Namuscla in het basispakket komt, kan dit meer dan 6 miljoen euro per jaar kosten, en dat geld kan dan niet worden besteed aan andere middelen, rekent het Zorginstituut, dat het basispakket samenstelt, uit. De apotheken die mexiletine bereiden, kunnen volgens het Zorginstituut alle patiënten van het middel voorzien. Kosten: €6,95 per capsule.

Weesgeneesmiddel

Namuscla is een zogeheten weesgeneesmiddel. Dat is een medicijn voor een zeldzame ziekte waarvoor doorgaans nog geen middel bestaat. Ontwikkelaars krijgen tien jaar lang een monopolie op zulke middelen in de Europese Unie, zodat ze hun kosten kunnen terugverdienen.

„De Europese weesgeneesmiddelenregeling gebruiken voor een bestaand medicijn als mexiletine vinden wij misbruik”, zegt bestuursvoorzitter Sjaak Wijma van het Zorginstituut. De instantie vindt dat de regels niet bedoeld zijn „voor een bestaand medicijn waarvoor de fabrikant weinig inspanningen heeft hoeven leveren.”