Nieuws/Financieel
1277707
Financieel

DSM in studie naar omzetten afvalhout in chemicaliën

ROTTERDAM - Afvalhout kan een tweede leven krijgen als leverancier van chemicaliën. Technisch is het mogelijk om gebruikt hout om te zetten in bijvoorbeeld ethanol, de vraag is alleen hoe je dit ook op commerciële schaal kan doen. Een consortium van veertien Europese partijen, waaronder het Nederlandse chemieconcern DSM en het Havenbedrijf Rotterdam, begint daarom een groot onderzoeksproject.

Er wordt voor de studie alles bij elkaar meer dan 16 miljoen euro uitgetrokken, werd donderdag naar buiten gebracht. Er zal onder meer worden gekeken hoe de verschillende stappen in alle processen het best aan elkaar geschakeld kunnen worden. Dit wordt in het project uitgetest. De bedrijven doen het onderzoek vooral op hun eigen locatie en delen de resultaten vervolgens met elkaar.

De uitkomsten van de studie kunnen voor de regio Rotterdam economisch erg interessant zijn. Het Havenbedrijf hoopt en verwacht dat de uitkomsten van dit onderzoeksproject de bouw van een zogeheten bioraffinaderij in Rotterdam een stap dichterbij brengen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo