Nieuws/Financieel
1277708
Financieel

Bols aan de slag met Passoã

Lucas Bols-topman Huub van Doorne

Lucas Bols-topman Huub van Doorne

AMSTERDAM (AFN) - Lucas Bols praat met het internationale drankenconcern Rémy Cointreau over de oprichting van een joint venture rond diens likeurmerk Passoã. Dat maakte de beursgenoteerde jenever- en likeurmaker donderdag bekend.

Lucas Bols-topman Huub van Doorne

Lucas Bols-topman Huub van Doorne

Rémy Cointreau brengt bij succesvolle afronding van de gesprekken alle activiteiten en merkrechten rond Passoã in. Bols levert werkkapitaal en ,,kennis van de likeur- en cocktailsector'', aldus het bedrijf. Bols krijgt de financiële en operationele zeggenschap over de joint venture. De transactie wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Bols noemt Passoã in een toelichting een ,,onmisbaar ingrediënt'' in verschillende cocktails, dat bovendien wereldwijd wordt gebruikt. Daarmee is het volgens het bedrijf een goede aanvulling op de merken die Bols zelf al internationaal verkoopt.

Bols maakt naast onder meer jenever, gin en wodka 39 verschillende likeuren, waarmee het buiten de Verenigde Staten marktleider is. Die drankjes worden zowel aan de cocktailindustrie als aan consumenten verkocht.