Nieuws/Financieel
1278718963
Financieel

Wall Street wint in aanloop rentebesluit

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan met winsten richting het rentebesluit van de Federal Reserve. Beleggers zoeken in een nieuwe stroom aan kwartaalcijfers naar aanwijzingen over eventueel herstel na de economische klap van de coronapandemie. Onder andere Boeing, Starbucks en General Electric openden de boeken.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 26.479 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 1 procent tot 3249 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 10.516 punten.

De corona-uitbraak in het zuiden van de Verenigde Staten is nog altijd niet onder controle. Bovendien lopen deze week eerder gemaakte steunafspraken af en is er nog geen overeenstemming tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket. Tot daar duidelijkheid over is, lijkt de Federal Reserve geen stappen te gaan zetten met de rente of uitbreiding van zijn opkoopprogramma.

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) steeg bijna 13 procent in de eerste handelsminuten, nadat het bedrijf dinsdag zijn omzetprognose verhoogde. AMD profiteerde van de sterk toegenomen vraag naar chips voor datacenters en pc's als gevolg van thuiswerken.

Vliegtuigbouwer Boeing had niet alleen te kampen met het nog altijd aan de grond blijven van zijn 737 MAX-toestellen, maar ook de gevolgen van de coronapandemie voor de luchtvaartsector. Het bedrijf leed verlies. Boeing zakte op de beurs bijna 3 procent in waarde. General Electric verloor een kleine 4 procent na de melding van een miljardenverlies in het afgelopen kwartaal.

Ook koffieketen Starbucks (plus 4,1 procent) opende de boeken en boekte een verlies in de afgelopen periode. Wel is er wat herstel zichtbaar. Internethandelaar eBay profiteerde juist van het feit dat mensen meer online aankopen deden. Toch reageerden beleggers hier niet enthousiast. De koers van EBay ging ruim 2 procent omlaag.

Een opvallende stijger was Eastman Kodak. Het bedrijf dat ooit befaamd was om zijn fotorolletjes wil zich met behulp van een overheidslening omvormen tot producent van grondstoffen voor medicijnen. Het bedrijf werd ruim 400 procent meer waard nadat de handel in het aandeel enige tijd werd stilgelegd.

De euro was 1,1779 dollar waard, tegenover 1,1772 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 41,15 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs tot 43,57 dollar per vat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo