Nieuws/Financieel
1280565
Financieel

Kas Bank ziet omzet en winst dalen

AMSTERDAM (AFN) - Kas Bank heeft nog steeds last van moeilijke marktomstandigheden en zag zijn baten en resultaat in het derde kwartaal dalen. Ook is er een akkoord over de verkoop van het hoofdkantoor in Amsterdam, zo werd donderdag bekendgemaakt.

De opbrengsten van de effectendienstverlener daalden afgelopen kwartaal naar 27,2 miljoen euro, tegen 31,8 miljoen euro vorig jaar. De nettowinst daalde van 2,8 miljoen naar 1,9 miljoen euro. De onderneming wijst erop dat het netto operationeel resultaat, exclusief de incidentele harmonisatiekosten van IT-personeel dat wordt geoutsourcet, steeg van 4,3 miljoen euro naar 4,4 miljoen euro.

Kas Bank bespaart met het elders onderbrengen van de IT-tak, bestaande uit zeventig man, ongeveer 30 miljoen euro over de looptijd van het contract met IT-bedrijf Atos. Daarin zijn de harmonisatiekosten van 10 miljoen euro en transitiekosten al verrekend.

Het hoofdkantoor in de Amsterdamse binnenstad gaat in december over naar vastgoedinvesteerder Kroonenberg Groep. Kas Bank maakte niet bekend welk bedrag er met die transactie is gemoeid. Eerder werd al gemeld dat Kas Bank het kantoor nog tot eind 2017 zal huren.