Nieuws/Financieel
1280635
Financieel

Brussel achter overname Monster door Randstad

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft van de Europese Commissie goedkeuring gekregen voor de overname van Monster Worldwide. Dat maakte de uitzender woensdagavond bekend.

De goedkeuring van de toezichthouders is een belangrijke stap in het proces rondom de overname van Monster. De transactie stuit al enige tijd op flinke weerstand van een grootaandeelhouder van Monster, die de prijs te laag vindt en zelf een bod heeft neergelegd voor een deel van de aandelen Monster.

Randstad benadrukte wederom dat het bod op Monster niet zal worden opgevoerd, van de huidige 3,40 dollar per aandeel. ,,Het is een goed bod, waar we heel hard over hebben nagedacht. Ik heb er een goed gevoel bij, maar het is aan de aandeelhouders van Monster om een besluit te nemen'', zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats eerder tegen AFN.

Zeer negatief

Het bod van Randstad loopt tot en met vrijdag middernacht in New York en kan eventueel worden verlengd. Als een meerderheid van de aandeelhouders zijn stukken uiteindelijk heeft aangeboden, en nu de laatste wettelijke goedkeuring is verkregen, denkt Randstad de deal binnen enkele werkdagen af te kunnen ronden.

Het bestuur van Monster was woensdagavond overigens wederom zeer negatief over het bod van grootaandeelhouder MediaNews Group (MNG) op een deel van de aandelen, waarmee MNG zijn belang in Monster wil uitbreiden van 11,5 procent naar 21,5 procent. Het partieel bod, van 3,70 dollar per aandeel, is ,,een illusie en zeer voorwaardelijk'' en slechts goed voor de belangen van MNG, aldus het moederbedrijf van vacaturesite Monsterboard.

Volgens Monster is de stap van MNG ,,de zoveelste poging'' van MNG om de controle over het bedrijf te krijgen, zonder een premie te betalen aan de bestaande aandeelhouders. Het raadt aandeelhouders dan ook aan om in zee te gaan met Randstad.