Nieuws/Financieel
1280666
Financieel

Randstad dient bod op Ausy in bij AFM

Topman Philippe Morsillo van Ausy

Topman Philippe Morsillo van Ausy

AMSTERDAM (AFN) - Randstad heeft nu ook formeel een overnamebod ingediend op het Franse advies- en ingenieursbureau Ausy. Het biedingsbericht is gedeponeerd bij beurswaakhond AMF, maakte het uitzendbedrijf woensdag bekend.

Topman Philippe Morsillo van Ausy

Topman Philippe Morsillo van Ausy

Het bod ter waarde van 55 euro per aandeel (zo'n 285 miljoen euro in totaal) werd al in juni aangekondigd en is inmiddels goedgekeurd door de relevante toezichthouders. Het bestuur van Ausy staat er unaniem achter en aandeelhouders die samen goed zijn voor een belang van 37,9 procent, hebben al toegezegd hun stukken te zullen verkopen.

Wanneer de aandeelhouders daadwerkelijk hun stukken kunnen aanbieden, is onder meer afhankelijk van de beoordeling van het bod door de AMF en advies van de ondernemingsraad van Ausy. Op dit moment gaat Randstad er vanuit dat de aanmeldingstermijn medio december kan beginnen en in het eerste kwartaal van 2017 kan worden afgesloten. Als minstens 65 procent van de aandelen wordt aangemeld wordt het bod gestand gedaan.

Ausy richt zich met name op de sectoren ruimte- en luchtvaart en telecom, maar levert ook diensten aan de olie- en gasindustrie. Het bedrijf draaide in 2015 een omzet van 394 miljoen euro en had 4500 medewerkers verspreid over tien landen. Het merendeel werkt in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en België.