Nieuws/Financieel
1280791
Financieel

Hoogste winst staalbedrijf Posco sinds 2013

SEOUL (AFN) - Het Zuid-Koreaanse staalconcern Posco heeft de hoogste kwartaalwinst sinds 2013 behaald. Het bedrijf profiteerde de afgelopen drie maanden van de aantrekkende staalprijzen door een grote vraag uit China.

De nettowinst exclusief minderheidsdeelnemingen kwam uit op ruim 539 miljard won (circa 435 miljoen euro). Vorig jaar werd in dezelfde periode nog 550 miljard won verlies geleden. Het resultaat van de op drie na grootste staalproducent ter wereld bleef evenwel achter bij de verwachtingen van analisten, die in doorsnee rekenden op een winst van ruim 587 miljard won.

De staalprijzen stegen dit jaar al zo'n 40 procent. Daarmee kwam een einde aan de daling van de staalprijzen die staalbedrijven al zo'n vijf jaar in haar greep hield.

In Europa maakte ook roestvrijstaalmaker Acerinox resultaten bekend. Het Spaanse bedrijf behaalde onder meer door verbeterde marktomstandigheden in de eerste negen maanden van het jaar een winst van 36 miljoen euro. Daarmee scoort het nu al beter dan in het gehele voorgaande jaar.