Nieuws/Financieel
1280860
Financieel

Apple maar net goed, AEX kan terugvallen tot steun

Wall Street geraakt maar niet hoger, de cijfers van Apple zullen nu ook geen hulp bieden waardoor op zijn minst een hertest van de bodemzone voor de hand ligt. Met Europa is er nog steeds een behoorlijke divergentie merkbaar, de kans dat Europa deze divergentie snel wegwerkt is redelijk groot maar dan zal ook de euro wat moeten herstellen...

Marktoverzicht:

De markt blijft moeilijk op dit moment, weerstand wordt duidelijk getest hier in Europa terwijl Wall Street juist de bodems onder druk zet. Bij Wall Street is dat niet alleen een belangrijke steun maar meteen ook de grote poort tot de grote correctie die wel eens een 5 tot 8% kan bedragen eens de uitbraak omlaag een feit wordt. We kunnen dan meteen ook denken wat er hier in Europa gaat gebeuren, na het falen rond de jaartoppen zullen we ook hier in moeten leveren met als doel de divergentie met Wall Street weg te werken. Het word en nu een paar spannende dagen op de beurs.

Apple kwam met cijfers gisteren nabeurs en die vielen toch wat tegen, ze verslaan dan wel de verwachtingen maar gezien het koersverloop van Apple de afgelopen weken had men er meer van verwacht. Apple moest nabeurs na eerst fors op te lopen snel inleveren, het aandeel zal wat verliezen vandaag gezien de indicatie. Verder moeten we op de olie letten vandaag want die staat wat onder druk, vanmiddag om 16:30 komen de voorraden uit de VS naar buiten en als die wat tegenvallen zou de Brent wel eens onder de 50 dollar kunnen geraken.

Deze week krijgen we ook nog cijfers van de internet gigant Alphabet (Google) en die kunnen de markt net als Apple ook beinvloenden, het cijferseizoen is in volle gang momenteel want dagelijks komen er grote bedrijven met hun kwartaalcijfers en vooral hun verwachtingen. Goldman Sachs gaf begin deze week al aan dat het afgelopen kwartaal nog wel goed is maar dat de komende 2 kwartalen wel eens tegen zouden kunnen vallen. De markt is dat nu aan het incalculeren en dat kan de reden zijn dat Wall Street behoorlijk moe aan het worden is, de indices hebben grote moeite om hoger te geraken. Ook dat is een extra reden om voorzichtig te blijven met long posities, de kans op een daling is naar mijn inzicht groter dan andersom. De tijd zal het leren, we hebben geduld en doen enkel wat waar het kan via onze adviezen naar onze leden ...

Technisch Blok:

Europa

De AEX kende opnieuw een sterke start maar ook gisteren moest de index weer inleveren. Weerstand voor de AEX nu rond de 462-463 punten met daar net boven de 466 punten ofwel de jaartop. Daarboven nog de 470-472 en de 475 punten als weerstand. Mocht de index terug willen na de rally dan wacht er nu eerst steun rond de 458 punten met later de 455 en de zone 452-453 punten. Bij de DAX duidelijk een test van de jaartop 10.820 punten maar ook deze index moest terug richting het slot. Weerstand blijft nu die 10.820 punten, daarboven komt de 11,000 punten als weerstand in beeld. Steun voor de DAX nu eerst de 10.600 en de 10.500 punten, daaronder de 10.375-10.400 punten.

Wall Street

Wall Street verliest opnieuw grip na de heropleving en valt nog maar eens terug vanaf dat 50-daags gemiddelde waar we nu al enkele weken onder staan, het lukt maar niet om de Dow Jones en de S&P 500 door te laten stoten richting de jaartoppen. Een teken dat Wall Street zeker niet bullish is, Een nieuwe test van de bodemzone wordt nu dan ook weer vrij groot, let bij de S&P 500 dus op de 2117-2120 punten als steun ofwel laatste houvast. Bij de Dow Jones is dat de 18.000 punten waar we op moeten letten als belangrijke steun. Weerstand bij de S&P 500 nu eerst de 2140-2145 punten, later de 2170-2175 gevolgd door de topzone 2190-2195 punten. Bij de Dow Jones wacht er een behoorlijke weerstand rond de 18.350 punten, het wordt pas beter boven die 18.350 punten, dan weerstand rond de 18.500 en 18.600 punten.

Zie ook de grafieken van de AEX, de DAX, de S&P 500, Dow Jones en de Brent Olie:

 

 

 

Trading ofwel adviesdiensten:

Via AEX Systeem Trading waar we nu op €8000 winst staan dit jaar werken we met een vast bedrag van €1500 maximaal per positie die we opnemen, we gaan voorzichtig te werk en proberen lange trajecten mee te pakken.

Via dit systeem beperken we door de lage inleg meteen ook de grote risico's zodat het voor iedereen leuk blijft om mee te doen. Meedoen met onze adviesdiensten kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop/marktplaats.html waarvoor u zich kunt inschrijven via de aanbieding die loopt tot 1 JANUARI vanaf €39 ... U komt dan meteen op de lijst te staan zodat u mee kunt doen met de acties van deze week ...

Euro-dollar:

De euro test de 1,085 dollar steun en blijft daar voorlopig boven hangen, onder die 1,085 dollar kansen richting eerst de 1,075 met later de bekende 1,05 dollar die we al lang niet meer hebben aangetikt maar op korte termijn ga ik daar nog niet vanuit. Eerder voorzie ik een opleving richting de eerste weerstand rond de 1,095 en zelfs mogelijk tot de bekende 1,105 dollar. We zitten duidelijk in een mindere fase wat betreft de euro, de reden kennen we en dat is het renteverschil tussen Europa en de VS. Er zijn al wat rentestappen ingecalculeerd nu, als de FED nog niet snel in actie komt kan de euro hierop eerst wat herstellen richting het einde van het jaar.

Brent olie:

De Brent valt nu duidelijk wat terug, berichten over de productiebeperkingen die niet verlopen als gehoopt sturen nu de olieprijzen wat omlaag. De Brent staat nog maar net boven de 50 dollar vanmorgen, steun rond de 49,5 dollar met later de 47,5 en de 46 dollar als steun. De weerstand zien we eerst rond de 51,5-52 dollar met later de 53,5 dollar ofwel de topzone. Vanmiddag zoals elke week om 16:30 krijgen we de voorraden uit de VS binnen, altijd goed voor beweging bij de olie.

Guy Boscart

Market Timer & Technisch Analist