Nieuws/Financieel
1280887
Financieel

Lagere winst vliegtuigbouwer Airbus

TOULOUSE(ANP/BLOOMBERG) - Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern Airbus is in het derde kwartaal op een lagere winst uitgekomen. Dat had onder meer te maken met extra kosten om de productie van de nieuwe A350 op te voeren, na eerdere vertragingen bij de bouw van dat toestel.

Onder de streep bleef 50 miljoen euro over, tegen 376 miljoen euro vorig jaar. Volgens Airbus zakte het aangepaste resultaat naar 731 miljoen euro, van 921 miljoen euro een jaar eerder. De omzet ging met 1 procent omlaag tot 13,9 miljard euro.

Airbus heeft de doelstelling dit jaar vijftig leveringen te bereiken van de A350, maar vanwege vertragingen met de interieurs werden sinds begin dit jaar pas 26 vliegtuigen aan klanten overgedragen. De rest moet dus in de laatste drie maanden van dit jaar worden afgeleverd.

Over de eerste negen maanden van dit jaar werd een omzet behaald van 42,7 miljard euro en een aangepaste winst van 2,4 miljard euro. Airbus handhaaft zijn verwachting dat de winst in het gehele jaar overeen zal komen met het resultaat in 2015.