Nieuws/Financieel
1282615
Financieel

FAMILIEZAKEN Vader en zoon goede match bij Chabel

Moeilijke plekjes isoleren

Haarlem - Jaren geleden bedachten Chris en Ineke Eckebus de bedrijfsnaam Chabel (naar hun kinderen Charlotte, Bernadette en Laurens). Pas jaren later is de naam in gebruik genomen: vader en zoon verkopen en monteren sinds vier jaar duurzaam isolatiemateriaal.

Chris Eckebus was altijd werkzaam in de rubberindustrie en kwam in 2012 via een oude relatie in aanraking met een nieuw soort isolatiemateriaal dat klaar was om vermarkt te worden. Zoon Laurens was op dat moment organisatieadviseur en op zoek naar een nieuwe uitdaging. „Tijdens een avondje bankhangen ontstond het idee om samen dit product te gaan verkopen”, vertelt Laurens.

Het materiaal is bedoeld om de 'moeilijke plekken' (filterdeksels, warmtemeters, complexe leidingsystemen) in fabrieken te isoleren. „Ik had vanuit mijn vorige baan klanten in de industrie, dus kon vrij gemakkelijk peilen of er interesse was.” En dat bleek het geval.

Vader en zoon startten Chabel vanuit de huiskamer, inmiddels zit het bedrijf in een Haarlems kantoor. Chabel begon met een oliefabriek in Rotterdam, maar doet nu zaken met fabrieken over de hele wereld, waaronder in Afrika, China, Vietnam, Maleisië, Indonesië en Oekraïne. Laurens is trots op wat ze samen hebben bereikt: „We zijn net voor de derde keer in Maleisië geweest, waar we een aantal palmoliefabrieken hebben binnengehaald als klant. Ook grote olieraffinaderijen zijn aan boord gestapt.”

Inmiddels zijn ze vier jaar verder en vertegenwoordigt Chabel allerlei klanten in industrie, zowel olie en gas, petrochemie, chemie als fabrieken in de foodsector. Chris is van de technische ondersteuning, Laurens houdt zich bezig met de commercie. „Of je als vader en zoon op zakelijk gebied matcht, weet je natuurlijk nooit zeker van tevoren, maar we zijn een heel goed team!”