Nieuws/Financieel
1282668
Financieel

'Vastned zet goede stap in Nederland'

AMSTERDAM (AFN) - Vastned heeft een goede zaak gedaan met de verkoop van een portefeuille met grotendeels tweederangs Nederlands vastgoed en de aankoop van twee panden op A-locaties in Amsterdam en Parijs. Dat concludeerde analist Jaap Kuin van ING dinsdag.

Vastned meldde eerder op de dag de verkoop van de portefeuille voor 65 miljoen euro. De betrokken bezittingen werden voor 80 procent verhuurd, wat aanzienlijk onder het gemiddelde in Nederland is. De gemiddelde bezettingsgraad voor Nederlandse A-locaties ligt op 99 procent, terwijl 'non-prime' winkels in Nederland nog altijd voor 93 procent worden verhuurd.

Deals als deze zijn de juiste stappen voor Vastned, stelde Kuin. Het aandeel topbezittingen op sterke locaties in de portefeuille van de vastgoedinvesteerder nam door de verkoop toe van 70 naar 73 procent. In Nederland bestaat nu 65 procent van het bezit uit 'premium city high street shops'.

ING adviseert de aankoop van aandelen Vastned. De beurskoers van de onderneming steeg dinsdag in het eerste uur van de aandelenhandel ruim 2 procent, naar 35,70 euro. Daarmee stond Vastned bovenaan de positieve MidKap-index (plus 0,7 procent).