Nieuws/Financieel
1284183985
Financieel

Altice haalt ruim 2,5 miljard op met obligaties

Parijs - Het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft 2,55 miljard euro opgehaald met de uitgifte van obligaties voor dochterbedrijf Altice France. Het geld wordt gebruikt voor het aflossen van bestaande leningen, tegen lagere rentes.

Oorspronkelijk was Altice van plan om 1,5 miljard euro op te halen, maar het bedrijf verhoogde de uitgifte na sterke vraag bij investeerders. Het gaat om een obligatielening van 2 miljard euro met een looptijd tot januari 2028 en een coupon van 3,375 procent, plus een lening van 550 miljoen euro die loopt tot januari 2025 met een coupon van 2,50 procent.

Volgens Altice gaat het om de laagste rentes bij schuld van Altice France ooit. De herfinanciering moet een jaarlijkse besparing bij rentebetalingen van meer dan 65 miljoen euro opleveren. Er lopen nu geen obligaties bij Altice France en Altice Luxembourg meer af vóór 2025. Altice heeft als doelstelling om de komende twee jaar de totale jaarlijkse rentelasten van de groep met 700 miljoen euro te reduceren, door lagere rentes en aflossing van schuld.

De schuldenpositie van Altice wordt nauwlettend gevolgd door beleggers, nadat het bedrijf meerdere overnames deed die het met geleend geld financierde. Daardoor liep de schuld sterk op.