Nieuws/Financieel
1284714072
Financieel

DGB koopt aandelen in van grootaandeelhouder

Hardenberg - DGB Group gaat ruim 2,2 miljoen eigen aandelen inkopen van zijn grootaandeelhouder. Daarover heeft het softwarebedrijf voor de veeteeltsector een koopovereenkomst getekend met het fondsmanagement van MountainShield Capital Fund.

Deze deal geeft DGB de mogelijkheid om op ieder moment aandelen van het MountainShield Capital Fund te kopen, in tranches van minimaal 50.000 stuks per transactie. DGB koopt de aandelen met 5 procent afslag ten opzichte van de slotkoers een dag voorafgaand aan iedere transactie. Ook gelden er nog een paar andere voorwaarden.

De transactie behelst alles bij elkaar 52,7 procent van de vrij verhandelbare aandelen en 29,9 procent van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen van DGB. De looptijd van de koopovereenkomst is een jaar.

Het beursgenoteerde bedrijf roept binnen twintig werkdagen een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen om machtiging voor de inkoop te verkrijgen. Uiterlijk twee maanden na verkrijging van de machtiging zal een eerste tranche van ten minste 200.000 gewone aandelen worden ingekocht tegen een reeds vastgestelde prijs van 0,77 euro. DGB meldt verder dat het vasthoudt aan de eerder bekendgemaakte financiële prognoses.