Financieel/Geld
1285421960
Geld

Gebrek aan overleg met man kost vrouw drie ton

Amsterdam - Een man ging zonder zijn vrouw met de bank praten. Hij maakte daarbij de beslissing dat hij een overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheek niet nodig vond. Zijn vrouw, mede-eigenaar van de woning, kwam daar later op vervelende wijze achter.

De man overleed namelijk niet veel later.

Als de overlijdensverzekering wel was afgesloten, had deze in dit geval €25 per maand gekost. De vrouw had in dat geval €300.000 uitgekeerd gekregen. Maar toen de man overleed, was er niets geregeld. Zijn vrouw ging er financieel veel op achteruit.

Afgezien van het verlies van haar man, liep zij nu ook het risico de woning waar zij met hun minderjarige kinderen woonde te moeten verkopen.

Advies

De vrouw klaagde vervolgens de bank aan, vanwege het niet verschaffen van voldoende en duidelijk advies. Het Kifid, klachteninstituut voor de financiële sector, heeft zich hierover gebogen en volgens hen is haar klacht onterecht.

De commissie stelt dat ’de bank ervan uit mocht gaan dat de man ook overleg met zijn vrouw voerde over de overlijdensrisico’s, en dat de risico’s bij hen allebei bekend waren’, zo staat in een uitspraak van het Kifid.

De bank beriep zich hier op een brief en rapport die waren ondertekend door zowel de man als de vrouw, en waarin de risico’s uitgelegd stonden.