Nieuws/Financieel
1285784
Financieel

R&S Retail mikt op omzet van half miljard

AMSTERDAM (AFN) - R&S Retail Group mikt voor de komende jaren op een omzet van minstens 500 miljoen euro per jaar. Dat meldde het bedrijf dinsdag bij de publicatie van pro-forma cijfers over de twaalf maanden tot 1 juli. In die periode zette het bedrijf een omzet van 475 miljoen euro in de boeken. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 30,7 miljoen euro.

R&S gaf het aan circa 50 miljoen euro te investeren in de 'rebranding' van de honderd recent overgenomen schoenenwinkels van Brantano. Daarvoor trok het bedrijf eerder 32 miljoen euro uit. Naast Brantano bestaan R&S uit de onderdelen Miss Etam en FNG.

Verder gaf de onderneming aan de komende periode bedrijfsprocessen te optimaliseren. Daarbij heeft R&S zichzelf een winstgevendheid van 10 tot 15 procent van de omzet als doel gesteld voor de lange termijn.

Equity commitments

Ook maakte het bedrijf bekend dat zij voor een bedrag van 25 miljoen euro 'equity commitments' heeft verworven. De betrokken investeerders zullen een kapitaalverhoging van R&S onderschrijven tegen dezelfde koers als waartegen de Brantano call optie van 32 miljoen euro is uitgeoefend, namelijk 1,60 euro per R&S aandeel. Op korte termijn zal worden gestart met de afwikkeling van de formaliteiten voor de uitgifte van de nieuwe aandelen.

Voor de kapitaaloperatie van 25 miljoen euro zullen 15.625.000 nieuwe aandelen worden uitgegeven.