Nieuws/Financieel
1287852549
Financieel

Goede zaken bij metalenleverancier AMG met verdubbeling resultaat

AMG leverancier van metalen voor toepassingen in de industrie.

AMG leverancier van metalen voor toepassingen in de industrie.

Amsterdam - AMG, leverancier van speciale metalen en mineralen voor de luchtvaart en autoindustrie, heeft zijn omzet en bedrijfsresultaat afgelopen kwartaal fors verhoogd vergeleken met vorig jaar. Het schroeft bovendien zijn vooruitzichten voor heel 2022 nogmaals opwaarts.

AMG leverancier van metalen voor toepassingen in de industrie.

AMG leverancier van metalen voor toepassingen in de industrie.

Nabeurs woensdag meldde topman Heinz Schimmelbusch van het in Amsterdam genoteerde Midkapfonds 53% omzetstijging tot $403,9 miljoen.

Het bedrijfsresultaat ging 93% omhoog tot $54,8 miljoen, dit is het zevende kwartaal op rij met verbetering. De marktanalisten rekenden echter op ruim €58 miljoen.

De nettowinst steeg over het eerste kwartaal van $5,1 miljoen tot $29,1 miljoen.

Zijn cashpositie versterkte tot $478 miljoen. Aandeelhouders krijgen op 12 mei een slotdividend van €0,30, zo meldt Advanced Metallurgical Group (AMG).

De verbetering van de ebitda zal naar verwachting van Schimmelbusch ’verder gaan de rest van dit jaar’. Dat kan dankzij de zeer sterke stijging van de prijs van lithium, gebruikt onder meer voor batterijen van elektrische auto’s.

AMG trokt het ebitda-mikpunt verder op naar $260 miljoen tot $290 miljoen, analisten rekenden gemiddeld op $273 miljoen.

Schimmelbusch verhoogde het bedrijfsresultaat of ebitda twee keer voor 2022. ,,Dat doen we dat vandaag opnieuw.”

Dit jaar is AMG in de 4,7% lager koersende Midkap na OCI het best presterende aandeel dankzij 31,7% koersstijging. Donderdag ging het aandeel 12% onderuit bij opening van de beurs.

Volgens analisten van Jefferies heeft AMG anders dan afgelopen kwartalen voor geen enkele verrassing gezorgd. Ook de ebitda die werd opgeschroefd voor komende maanden licht binnen verwachtingen. AMG had hogere doelen kunnen stellen, aldus Jefferies, dat een koopadvies op AMG heeft met een koersdoel van €42.