Nieuws/Financieel
1290030
Financieel

‘Underground’ kunst Noord/Zuidlijn krijgt podium op PAN

Acht opmerkelijke kunstwerken krijgt de stad erbij, op de route van de nieuwe Noord/Zuidlijn. Een voorproefje daarvan is zaterdag 26 november te zien op PAN Amsterdam, de jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design.

Nieuw op de beurs, die van 20 tot en met 27 november in RAI Amsterdam plaatsvindt, is PAN Podium. Een afwisselend programma dat ruimte biedt aan kleine, interactieve tentoonstellingen over uiteenlopende aspecten van kunst en de kunstmarkt. Een van die tentoonstellingen zal liefhebbers van city art zeker bekoren: een overzicht van de spectaculaire kunst langs de Noord/Zuidlijn, die zomer 2018 klaar is. Op de stations langs de nieuwe metrolijn zijn straks namelijk acht kunstwerken te bewonderen. Een gloednieuw ‘stadsmuseum’ dus, dat zich uitstrekt over bijna 10 kilometer. Zaterdag 26 november zien we de schetsen, ideeën en het werk in uitvoering voor het eerst bij elkaar, op PAN Podium.

Om 13.00, 14.00, 15.00 en 17.00 uur zijn er op het podium live interviews te volgen. Kunstenaars Harmen Liemburg, Jennifer Tee, Marjan Laaper en stadsarcheoloog Jerzy Gawronski lichten hun ideeën en de achtergronden van de kunstwerken toe. U krijgt  onder meer een sneak preview van de prachtige tegelvloer met vogels in Station Noord, de  palepai van tulpenblaadjes op CS, en het glasplatenportret van Rasmes Shaffy op de Vijzelgracht. De stadsarcheoloog neemt een lakenlood mee met het wapen van Amsterdam, een van de vele vondsten die naar boven kwamen tijdens het graven. Na de laatste presentatie is er ook nog een ‘Underground’ borrel. Een mooi kijkje achter de schermen van de nieuwe kunstroute.

Kijk voor meer informatie over het programma op PAN Podium.