Nieuws/Financieel
1290064
Financieel

Lufthansa schrapt weer honderden vluchten

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft in verband met een pilotenstaking 830 vluchten geschrapt uit de dienstregeling voor vrijdag. Het gaat vrijwel uitsluitend om vluchten binnen Europa, maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Het vliegerskorps van Lufthansa voert actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Daardoor vielen woensdag en donderdag al in totaal bijna 1800 vluchten uit, waaronder ook vluchten naar verre bestemmingen. Honderdduizenden passagiers zijn de dupe van de staking, die het bedrijf naar schatting 10 miljoen euro per dag kost.

Het conflict tussen Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 is het al de veertiende staking. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met haar prijsvechter Eurowings.

Topman Carsten Spohr zei donderdag dat Lufthansa voet bij stuk houdt. Toegeven aan de looneis van de best betaalde beroepsgroep binnen het bedrijf zou volgens hem de toekomst van de luchtvaartmaatschappij in gevaar brengen. Bikkelharde concurrentie maakt bezuinigingen noodzakelijk, aldus Spohr tegen persbureau Bloomberg.