Nieuws/Financieel
1290152901
Financieel

Wall Street verliest bij opening

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Een dag eerder kwam de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de S&P 500 dinsdag al ten einde. De handelsvrees op Wall Street laaide op na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Later op de dag geeft de Federal Reserve de notulen vrij van de meest recente beleidsvergadering.

De Dow stond in de openingsminuten 0,2 procent lager op 27.883 punten. De S&P verloor 0,1 procent tot 3116 punten en de Nasdaq zakte 0,2 procent tot 8551 punten.

Ook verwerkten beleggers het nieuws dat China felle kritiek heeft geuit op de Amerikaanse Senaat, die een wetsvoorstel heeft aangenomen gericht op het beschermen van de mensenrechten in Hongkong. China veroordeelde die beslissing en liet weten stappen te zullen ondernemen om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen. De vrees bestaat dat deze kwestie de handelsgesprekken tussen Peking en Washington kan bemoeilijken.

Target

In het staartje van het bedrijfscijferseizoen kregen beleggers resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's te verwerken. Target won 7,3 procent. De verkoper van huishoudelijke producten, kleding, meubels, speelgoed, cosmetica en elektronica verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar en overtrof met zijn resultaten de verwachtingen van analisten.

Lowe's dikte 5,2 procent aan na een verhoging van de winstraming voor het gehele jaar en plannen voor een reorganisatie in Canada. Op dinsdag werd het aandeel Lowe's nog lager gezet in verband met een nieuwe omzetwaarschuwing van de grotere branchegenoot Home Depot.