Nieuws/Financieel
1290471
Financieel

'Claim op TOM heeft weinig effect op Binck'

AMSTERDAM (AFN) - Euronext claimt bijna 14 miljoen euro van The Order Machine (TOM), vanwege inbreuk op de database van de beursexploitant en misleidende reclame. Als de claim wordt toegekend heeft het bedrijf, waarin onlinebroker BinckBank een belang van ruim een kwart heeft, mogelijk een extra kapitaalinjectie nodig, aldus analisten van ING. Dat heeft, zelfs in het donkerste scenario, volgens de marktvorsers geen materieel effect op BinckBank gezien de sterke kapitaalpositie van de onderneming.

ING wijst er op dat Binck bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers al heeft aangegeven dat er een kapitaalinjectie is gepland in het vierde kwartaal. Volgens de kenners zal deze injectie ,,bescheiden'' zijn. De claim uit de schadestaatprocedure maakt het wel moeilijker om een nieuwe strategische partner te vinden voor TOM, waarin naast Binck ook ABN AMRO Clearing Investments, IMC en Nasdaq een belang hebben.

Het aandeel BinckBank, waarop ING een hold-advies heeft, stond woensdag omstreeks 09.55 uur 0,9 procent hoger op 5,11 euro.