Nieuws/Financieel
1290937
Financieel

Huiszoekingen bij farmagroothandels in België

BRUSSEL (AFN) - De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) voert huiszoekingen uit bij verschillende groothandelaars in België die onder meer farmaceutische producten leveren aan apothekers. Dat meldde de BMA maandag.

De concurrentiewaakhond vermoedt dat ze onderling verboden afspraken hebben gemaakt over onder meer hun prijzen. De autoriteit zegt in een verklaring informatie te hebben over mogelijke overtredingen. Bij een marktonderzoek naar de vorig jaar aangekondigde fusie tussen PharmaBelgium en Belmedis zijn ,,bizarre dingen" opgemerkt'', licht auditeur-generaal Véronique Thirion toe.

,,We onderzoeken de hele sector", benadrukt Thirion. ,,Er zijn vijf grote spelers, maar omdat we maar beperkte middelen hebben, zijn de huiszoekingen beperkt gebleven tot enkele bedrijven." De huiszoekingen vinden niet plaats bij toeleverancier aan apotheken Fagron, aldus een woordvoerder van dat beursgenoteerde bedrijf.

De doorzoekingen zijn een eerste stap. Hoelang het onderzoek gaat duren, hangt onder meer af van de medewerking van de betrokken bedrijven.