Nieuws/Financieel
1291142
Financieel

Beleggers vragen Heijmans om openheid

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat beleggers inzicht krijgen in de details van de nieuwe kredietafspraken die Heijmans met zijn banken treft. Dat heeft de beleggersclub bij voorbaat benadrukt in een gesprek met Heijmans-topman Bert van der Els.

In de markt leven al enige tijd grote zorgen over de financiële positie van het bouwbedrijf, dat kampt met aanhoudende problemen bij grote projecten. Heijmans zit voor de derde keer binnen twee jaar om de tafel met zijn huisbanken. ING, ABN AMRO, Rabobank en KBC zullen bij deze heronderhandelingsronde naar verwachting hoog inzetten om hun blootstelling aan Heijmans zoveel mogelijk te beperken.

Mogelijk zullen de financiers extra onderpand eisen, een hogere rentevergoeding of uitgebreide maandelijkse rapportages over de gang van zaken bij het bedrijf. De VEB is daarom bang dat de informatieachterstand van beleggers ten opzichte van de banken zal toenemen en een risicobeoordeling moeilijker wordt. Heijmans-beleggers zijn volgens de vereniging afgelopen jaren al meerdere keren negatief verrast door tegenvallers.