Nieuws/Financieel

Staand werken maakt Zalsman vitaalste bedrijf

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle loopt voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers en mag zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland noemen.

Vitaalste Bedrijf van Nederland

Directeur Herman Verlind ontving de prijs vandaag uit handen van juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam.

De 163 medewerkers van Zalsman werken en vergaderen staand en kunnen aan fietsbureaus werken. Dit bevordert de bloedsomloop en houdt de medewerkers fitter.

Het bedrijf werkt op het gebied van vitaliteit intensief samen met Lifeguard, een organisatie gespecialiseerd in gezondheidsprogramma´s op maat. Sporten, stoppen met roken en gezond eten worden vanuit de onderneming actief gestimuleerd, zeker bij de oudere werknemers.

,,Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt Van den Hoogenband. ,,Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol.

Zalsman won van BrandLoyalty uit Den Bosch, Tredegar Film Products uit Kerkrade, Yarden uit Almere, ZLM Verzekeringen uit Goes, New Nexus uit Tynaarlo, NORISK IT Groep uit Groningen, Albert Heijn Franeker, Bruil uit Ede, Kennedy Van der Laan uit Amsterdam, Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht en Matrix Fitness uit Houten.

De winnaar van 2016 was Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen.