Nieuws/Financieel
1292027621
Financieel

VodafoneZiggo en KPN halen telefoons uit winkels in Amsterdam vanwege overvallen

AMSTERDAM (ANP) - VodafoneZiggo haalt net als KPN smartphones uit zijn winkels in de regio Amsterdam vanwege een reeks overvallen. „Deze maatregel geldt voor filialen met een verhoogd risico op overvallen”, zegt een woordvoerster. Eerder op de dag was een filiaal van VodafoneZiggo op het Bijlmerplein nog doelwit van een gewapende overval. De winkel van KPN op het Bijlmerplein, die de afgelopen tijd meermaals doelwit was, blijft voorlopig gesloten.

„Zo willen we onze medewerkers beschermen, hun veiligheid staat voorop. De impact van een overval is heel groot”, zegt een woordvoerder van KPN. „We hopen dat het een tijdelijke maatregel is.” Eerder op de dag vond nog een overval plaats op een andere telefoonwinkel op het Bijlmerplein. De politie zoekt drie mannen die tijdens de overval zwarte kleding en mondkapjes droegen. Na de overval vluchtten ze op twee scooters.

Volgens KPN kunnen klanten nog wel langsgaan bij de andere winkels van de telecomprovider in de regio Amsterdam. „Men kan nog wel langskomen voor advies of om demonstratietoestellen te gebruiken. Klanten kunnen alleen niet direct met een nieuwe telefoon naar buiten lopen”, aldus de zegsman.

Een andere zichtbare maatregel die wordt genomen is het instellen van een deurbeleid die ook wordt toegepast bij juweliers. De deur is dan op slot en een klant moet aanbellen om naar binnen te kunnen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop