Nieuws/Financieel
1292639
Financieel

RoodMicrotec draagt nieuwe commissarissen voor

ZWOLLE (AFN) - De raad van commissarissen van RoodMicrotec gaat van samenstelling veranderen. De Nederlandse toeleverancier aan de chipindustrie zal op 23 november Herman Bartelink en Jeroen Tuik voordragen als nieuwe commissarissen. Bedrijfsveteraan en voormalig topman Philip Nijenhuis neemt dan afscheid als commissaris.

De wisseling van de wacht gebeurt op dezelfde dag dat RoodMicrotec de dertigste verjaardag van zijn beursnotering viert met het luiden van de beursgong in Amsterdam. Beide voorgedragen kandidaten hebben een achtergrond in de industriële en elektronische bouwkundige sector.

,,RoodMicrotec bereidt zich voor op een nieuwe fase van verdere groei en Herman en Jeroen kunnen dit uitbouwen zodra zij mij opvolgen'', aldus de vertrekkende Nijenhuis. ,,Nu RoodMicrotec haar dertigjarig bestaan aan de beurs viert, is het een goed moment om het stokje over te dragen aan de volgende generatie.''

Nijenhuis

Nijenhuis vertrok eerder dit jaar nog als bestuursvoorzitter van de onderneming. RoodMicrotec liet weten dat hij inmiddels goed is hersteld van zijn gezondheidsproblemen en dat hij als adviseur betrokken blijft bij het bedrijf.

De onderneming meldde maandag verder dat er nog altijd nieuwe orders binnenkomen en vele eerder aangekondigde orders de industrialisatiefase ingaan.