Nieuws/Financieel
1292655
Financieel

Hapag-Lloyd houdt last van moeilijke markt

HAMBURG (AFN) - Containervervoerder Hapag-Lloyd heeft ook in het derde kwartaal flink last gehad van lastige marktomstandigheden. Door de lage brandstofprijs en structurele overcapaciteit stonden de vrachttarieven andermaal onder druk. Wel deed het Duitse scheepvaartconcern het naar eigen zeggen beter dan de concurrentie.

Hapag-Lloyd zag het transportvolume afgelopen kwartaal met 4,6 procent oplopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de fors lagere prijzen viel de omzet evenwel met bijna 10 procent terug tot 1,9 miljard euro. Het bedrijf behaalde een brutowinst (ebitda) van 185 miljoen euro, tegen 197 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst nam wel toe, van 3,2 miljoen euro naar 8,2 miljoen euro.

,,De markt is erg moeilijk voor ons geweest tot dusver dit jaar'', zei topman Rolf Habben Jansen. Hij noemde de behaalde resultaten ,,onbevredigend'', maar zei ook dat de winst onder de streep in het afgelopen kwartaal aangeeft dat de kostenbesparingen die het bedrijf doorvoert, hun vruchten afwerpen.