Nieuws/Financieel
1292725
Financieel

'Ogen bij Delta Lloyd op overnamepoging NN'

AMSTERDAM (AFN) - De aandacht bij de kwartaalupdate van Delta Lloyd gaat woensdagochtend vooral uit naar eventuele opmerkingen van de verzekeraar over het overnamebod dat NN Group voor het bedrijf op tafel wil leggen. NN liet begin deze maand weten nog altijd van plan te zijn een bod uit te brengen op zijn concurrent, nadat Delta Lloyd een eerste toenadering van de hand had gewezen.

NN Group maakte op 5 oktober bekend 5,30 euro per aandeel over te hebben voor Delta Lloyd. Daarmee zou de totale waarde van de overname op 2,4 miljard euro zou komen, wat volgens Delta Lloyd te weinig is. Het bestuur van de verzekeraar hield de deur wel open voor een bod dat voldoende voordelen voor aandeelhouders en andere belanghebbenden zou creëren. Over een eventuele verhoging van het bod heeft NN echter nog niets laten weten.

Analisten van ING verwachten dat Delta Lloyd zijn kapitaalbuffer in het derde kwartaal heeft zien slinken. De Solvency II-ratio ging daarbij volgens de bank naar 163 procent, tegen 173 procent aan het einde van het tweede kwartaal.