Nieuws/Financieel
1292744
Financieel

'Ahold Delhaize ziet omzet stabiliseren'

AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize presenteert donderdag voorbeurs voor de eerste keer zijn kwartaalcijfers als Nederlands-Belgisch fusiebedrijf. Analisten verwachten dat de omzet daarbij nagenoeg even hoog uitkomt als de som van de opbrengsten van beide bedrijven een jaar geleden.

De volgers van het supermarktconcern voorzien in doorsnee een omzet van 14,5 miljard euro voor Ahold Delhaize in het derde kwartaal. Ahold boekte in het derde kwartaal van 2015 een omzet van 8,4 miljard euro, waar Delhaize uitkwam op 6,1 miljard euro. De analisten voorzien verder gemiddeld een bedrijfsresultaat (ebitda) van 806 miljoen euro voor het afgelopen kwartaal.

Ahold voorspelde bij de laatste publicatie van zijn eigen kwartaalcijfers, eind augustus, dat synergievoordelen uit de fusie in de tweede helft van het jaar 30 miljoen euro bij zouden dragen aan de operationele winst van het fusiebedrijf. Die voordelen moeten uiteindelijk medio 2019 uitkomen op 500 miljoen euro per jaar. Tegelijk brengt de samensmelting waarschijnlijk 350 miljoen euro aan eenmalige kosten met zich mee.

Ahold rondde de fusie met Delhaize in juli af.