Nieuws/Financieel
1292755
Financieel

'Winst NN Group daalt'

AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die de verzekeraar en vermogensbeheerder donderdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorspelden bij een rondgang door persbureau Bloomberg in doorsnee een winst per aandeel van 0,61 euro voor NN in het derde kwartaal. Een jaar eerder bedroeg dit resultaat 0,95 euro per aandeel.

De aandacht gaat bij de kwartaalresultaten donderdag ook uit naar eventuele opmerkingen over de poging van NN om Delta Lloyd over te nemen. NN liet begin deze maand weten nog altijd van plan te zijn een bod uit te brengen op zijn concurrent.

Het concern maakte op 5 oktober bekend 5,30 euro per aandeel over te hebben voor Delta Lloyd, waarmee de totale waarde van de overname op 2,4 miljard euro zou komen. Delta Lloyd wees dat bod enkele dagen later echter van de hand.

NN zag zijn winst in het tweede kwartaal ook dalen. Net als concurrenten als Achmea en Delta Lloyd had het daarbij last van stevige claims door het noodweer dat het zuiden van Nederland in juni trof. Verder drukte de onrust op de financiële markten het resultaat. Het voormalige dochterbedrijf van ING wist zijn kapitaalpositie in het tweede kwartaal verder te verbeteren, tot een Solvency II-ratio van 252 procent.