Nieuws/Financieel
1293857
Financieel

NO!vember

Amerika gaat naar de stembus en ze kunnen kiezen tussen een horrorclown en een leugenaar, tussen megalomania en oneerlijkheid, tussen recessie en ethische armoede. Welke perspectief spreekt u het meeste aan voor een nieuwe wereldleider?

Er wonen ruim 300 miljoen Amerikanen in de VS, die uit hun midden twee kandidaten naar voren hebben geschoven voor het hoogste ambt, dat van de president. Die persoon wordt een van de belangrijkste leiders van de hele wereld, met een machtig (nucleair) wapenarsenaal en met een grote stem qua milieu, economie en toekomst van uw kinderen. En het beste waar de Amerikanen mee kunnen komen is Clinton en Trump? Is dat hun ‘neusje van de zalm’?  Dan moet Amerika wel een vrees’lijk verrotte vis zij

Diep triest!

Trump doet een ‘Brexitje’, maar dan niet voor een eiland los van Europa, maar van een continent los van de rest van de wereld. Amerika voor de Amerikanen, alle buitenlanders eruit en den komt het wel goed met de economie. Het Engels Pond is al 20% in waarde gedaald en ook voor de Amerikaanse beurzen wordt een daling tot éénvijfde voorspeld bij een overwinning van The Donald. Een presidentskandidaat die u niet verteld dat zijn plannen banen kost, geld kost en een recessie veroorzaakt.

Clinton doet een ‘Lewinskytje’, een sigaar uit andermans doos uitdelen en daarbij hoog en laag over zeggen dat het niet zo is. Om na een aantal weken een andere kant van haar waarheid te belichten en na weer een aantal maanden weer iets anders te beweren. En al zou je het ‘zwart-op-wit’ krijgen, die mail raakt ze toch weer kwijt, zodat er geen bewijslast meer is om aan te dragen.

Global threat!

Dat de Amerikanen niet in de gaten hebben voor welk risico ze kiezen op 8 november, dat is hun kortzichtigheid. Maar de rest van de wereld, heeft die nog een stem in hoe hun leven ook beïnvloed wordt door deze presidentsverkiezingen?

Mondiale aspecten als economische groei, wereldvrede, honger en armoede, milieu, opwarming van de aarde, het smelten van de ijskappen, dat los je niet op met het plaatsen van een muur, het uitzetten van buitenlanders en niet-christenen, met het vertellen van halve waarheden of het wissen van wat e-mails.

Is dit nou het beste dat Amerika in huis heeft?Is dit nou ‘the land of the free and the home of the brave’?Staat lady Liberty plotseling niet meer voor het welkom heten van iedereen; terugkerende Amerikanen, gasten én immigranten?

Maand van mondiale rouw

Laten we deze maand in naam veranderen.NEE! We willen geen verspreiding van haat, werkloosheid, armoede en tegenspoed.NEE! we willen geen leugens, halve waarheden of schimmig beleid.We willen een wereld die beter en mooier wordt!Stem NEE! in november, Amerikanen.

NO!vember.