Nieuws/Financieel
1294039
Financieel

Batenburg Techniek tevreden over orderboek

ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek heeft naar eigen zeggen een solide derde kwartaal achter de rug. Omzet en resultaat ontwikkelden zich volgens het bedrijf positief en het orderboek bleef op een ,,goed niveau'', zo werd dinsdag nabeurs gemeld.

De onderneming bevestigde zijn eerder afgegeven verwachtingen voor het hele jaar. Daarbij wordt gerekend op een hoger operationeel resultaat dan in 2015. Volgens Batenburg zijn de marktomstandigheden over het algemeen beter dan een jaar geleden.

Op de markt voor energietechniek ligt de vraag vanuit de netwerkbedrijven en de industrie volgens het bedrijf wederom op een hoger niveau dan een jaar eerder. De maakindustrie vertoonde een stabiel beeld en op het gebied van industriële elektronica bleven volume en prijzen onder druk staan.

De onderneming signaleerde in de procesindustrie verder een aantrekkende vraag, vooral in projecten die gericht zijn op procesverbeteringen. Ook bij de drinkwaterbedrijven en waterschappen zette het herstel van het eerste halfjaar zich door. De markt voor marine en offshore bleef uitdagend door de lage olieprijs en reorganisaties bij opdrachtgevers.