Nieuws/Financieel
1294105
Financieel

'Blik op Rotterdam bij Sif'

AMSTERDAM (AFN) - De aandacht bij de kwartaalcijfers van funderingsbouwer Sif gaat onder meer uit naar de vorderingen die worden gemaakt bij de bouw van de nieuwe fabriek in Rotterdam. Dat stelt ING in een vooruitblik op het handelsbericht dat de funderingsbouwer vrijdag publiceert.

De fabriek moet de productiecapaciteit van Sif met een derde verhogen en komt naar verwachting eind 2017 beschikbaar. ING hoopt bij de kwartaalcijfers een update te krijgen over de vordering van de bouw.

De bank verwacht verder een ,,solide'' kwartaal voor de leverancier van stalen funderingen voor offshore windmolenparken en de olie- en gasindustrie. Het bedrijf ziet de productie van staal in de tweede helft van dit jaar volgens ING met 12 procent dalen ten opzichte van de uitstekende eerste zes maanden van 2016. De productie wordt waarschijnlijk gelijk verdeeld over het derde en vierde kwartaal, waardoor de ebitda naar verwachting zakt tot iets minder dan 16 miljoen euro in beide kwartalen.

Ebitda

Het orderboek van Sif wijst volgens analist Tijs Hollestelle al op een bezettingsgraad van 75 procent in 2017. De ebitda kan volgend jaar in zijn visie oplopen tot 60 à 70 miljoen euro, waarmee verdere investeringen en de verlaging van de schuld kunnen worden gefinancierd.

Sif meldde eind augustus in de eerste helft van dit jaar veel werk te hebben gehad, vooral aan windmolens op zee. De ebitda liep daarbij met 52 procent op naar 36,9 miljoen euro. Die verbetering was te danken aan de volledige inzet van de capaciteit voor de offshore energie- en windmarkt.