Nieuws/Financieel
1294146
Financieel

Topman Gemalto belooft sterkere groei

PARIJS (AFN) - Gemalto ziet al in het nog lopende kwartaal een versnelling van de omzetgroei. Ook voor de langere termijn zijn de vooruitzichten gunstig. Dat zegt topman Philippe Vallee van de specialist op het gebied van digitale beveiliging dinsdag in een interview met Bloomberg.

,,Wij verwachten een acceleratie in het vierde kwartaal'', aldus Vallee, die sinds 1 september de hoogste baas is bij Gemalto. ,,Wij zien groei in onze markten na 2017, sterke groei in sommige, en wij mikken erop zelf minstens zo snel te groeien.''

Op 28 oktober gaf Gemalto nog een winstwaarschuwing. Het bedrijf gaat nu voor volgend jaar uit van een operationele winst tussen de 500 en 520 miljoen euro. Eerder was dat nog 660 miljoen euro al had de onderneming in augustus al laten doorschemeren dat dit bedrag waarschijnlijk te hoog gegrepen zou zijn.

Volgens Vallee had Gemalto dichter bij de ramingen van analisten kunnen blijven door te snijden in zijn investeringen. ,,Maar wij kunnen niet onderinvesteren, alleen om op de korte termijn de winstgevendheid een zetje te geven'', aldus de topman. Het bedrijf moet voorbereid blijven voor als de markt gaat aantrekken, voegde hij eraan toe.