Nieuws/Financieel
1294165
Financieel

'Trump en Clinton willen allebei fors investeren in infrastructuur’

Hoewel op veel vlakken Hillary Clinton en Donald Trump ver uit elkaar liggen, hebben beide presidentskandidaten aangegeven forse investeringen te gaan doen om de infrastructuur in de VS te verbeteren. Dat benadrukken economen bij de Rabobank.

Zowel Clinton als Trump hebben volgens de economen in hun verkiezingsprogramma’s staan dat er behoefte is om de infrastructuur met enkele honderden miljarden aan investeringen te gaan opknappen na jaren van achterstallig onderhoud.

De grootste verschillen tussen de Republikeinse kandidaat en de Democratische kandidaat lijken te bestaan op het gebied van handelsbeleid, stellen de economen. Zij wijzen er op dat Trump af wil van enkele handelsverdragen, zoals de NAFTA en bereid is om de handschoen op te nemen tegen China indien de VS geen betere deal krijgt.

Clinton voorheen een voorvechter voor vrije handel houdt zich naar de mening van de economen vooralsnog op de vlakte en heeft weinig concrete plannen op handelsgebied, maar liet wel doorschemeren geen verdragen te sluiten die banen kost.  

Verder zien de economen verschillen bij aanpassingen in de belastingsfeer, waarbij Clinton de superrijken wil gaan aanpakken, terwijl Trump de vennootschapsbelasting wil gaan verlagen.