Nieuws/Financieel
1294204
Financieel

'Bedrijfsresultaat Arcelor valt tegen'

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrijfsresultaat (ebitda) van ArcelorMittal in het derde kwartaal viel iets tegen. Dat constateren analisten van Berenberg dinsdag. Zij rekenen dan ook op een koersdaling van het aandeel.

De staalgigant rapporteerde een ebitda-resultaat van 1,9 miljard dollar, waar de marktvorsers uitgingen van 1,95 miljard dollar. Berenberg wijst er wel op dat ArcelorMittal zijn schuld verder wist terug te dringen. Berenberg hanteert een buy-advies op het aandeel ArcelorMittal.

ING noemde het ebitda-resultaat zwakjes. De bank wees er daarbij op dat het resultaat onder de door het bedrijf zelf verzamelde analistenconsensus uit kwam. De prognose dat de winstgevendheid in het vierde kwartaal zal dalen ten opzichte van het derde kwartaal lijkt echter al in de koers verwerkt, aldus de marktkenners. ING hanteert een hold-advies.

Daling van de schuld

Kepler Cheuvreux (buy) wees op de daling van de schuld van ArcelorMittal en stipte dat aan als belangrijk punt, ondanks het lager dan verwachte ebit-resultaat. De vrije kasstroom is sterk, aldus de kenners die bijval kregen van de marktvorsers van UBS (buy). Commerzbank (hold) sprak van verbeterde prestaties in het derde kwartaal maar een ,,misser'' ten opzichte van de hoge verwachtingen.

Het aandeel ArcelorMittal stond dinsdag omstreeks 11.00 uur 6,3 procent lager op 5,74 euro.